:: Elm Street
 
:: VIRTUAALISET SAKSANPAIMENKOIRAT
         
 
DREAMTEAM
NEWBORN STARS
ABOUT US
COPYRIGHTS
 
   » Tervetuloa Elm Streetille!
 
Olet monen käännöksen ja korttelin jälkeen löytänyt tiesi (vai eksynyt?) Elm Streetille. Elm Street, tai tuttavallisemmin Elms, on saksanpaimenkoiria kasvattava virtuaalikennel. Olemme vaikuttaneet virtuaalimaailmassa jo melkein vuoden, ja vieläkin porskutamme eteenpäin!
 
Elm Streetillä jöötä pitävät saksanpaimenkoirat, mutta aikaisemmasta kennelistäni on seurannut mukanani pari muunkin rotuista koiraa. Vaikka laumalla riittää vauhtia ja vaarallisia tilanteita, toivottavasti emme kuitenkaan tuo mieleenne elokuvaa "Painajainen Elm Streetillä". Olemme ihan mukavaa porukkaa!
 
Pidämme suhteellisen matalaa profiilia, vaikka isojen koirien kanssa se on todetusti vaikeaa. Meillä on lähikadut täynnä faneja ;). Saatamme mahdollisesti järjestää kisan silloin toisen tällöin, ja kasvatuskin on harkitun pienimuotoista. Koirani kuitenkin kisaavat aktiivisesti useissa lajeissa ja luonnollisesti elävät täydellistä virtuaalikoiranelämää. Meille saa kyllä mielihyvin tulla kylään, ja yhtä mielellämme tulemme vastavierailulle (jos vain riittää tilaa meidän pikku Fifeille). Viihtykää!
 
Iloisin syysterveisin
Mona ja koirat - SÄHKÖPOSTI x VIERASKIRJA
INFO
- ES on virtuaalikennel
- julkaistu 22.10.2008
- päivitetty 01.09.2009
» ulkoasumuutoksia
 

SUOSITTELEMME
- VSPL
- Hukkaharjan
- Vaaravyöhykkeen
 
» Devonia

   » Kulmakunnan koirakopla
 
Trin Taz Endless Romance
Elite's Defender x Kukkaniityn Ikuinen

saksanpaimenkoira, narttu
BH vFIN TVA PVA JK3 RH-E RH-FL RH-T A vEUV-08 vV-08 vGERW-09
 
agility, näyttelyt, pk-lajit
jälkeläisiä 3kpl

Elm's Blow Your Mind
Sorrow Sky Fight 'em x Trin Taz Endless Romance

saksanpaimenkoira, narttu
BH
 
toko, agility, pk-lajit
jälkeläisiä 0kpl

Debesis Call Me
Nagine's Dandelion Soyer x Backyard's You Could Be Mine In Rain

australiankarjakoira, uros
BH JK3 TK2 RH-E RH-FL A vDKW-09
 
paimennus, pk-lajit, näyttelyt
jälkeläisiä 0kpl

SIJOITUKSESSA
saksanpaimenkoira u. LES Nightmare Of Elm, om. Pilvi
BH JK1 HK3 TK2

IN MEMORIAM
saksanpaimenkoira u. G'Team Aprillipila :: 01.02.2008 - 22.09.2009
BH vFIN KVA JK3 HK3 SchH3 TK3 RH-E RH-FL B vGERW-09

pk collie u. WolfTame's Quiet Riot :: 01.08.2008 - 15.09.2009
BH vFIN TVA PVA JK2 HK3 vKTV RH-E RH-FL A vGERW-09

lk saksanseisoja u. Joy Vision Take Control :: 05.01.2008 - 10.05.2009
BH vFIN TVA KVA JVA TK4 vKTV VJM-08 vKANS FIN SWE EST KRE N DK LUX LT MVA vEUV-08 vV-08 vLTW-08 vSWEW-08 vKREW-08

lk saksanseisoja n. Joy Vision Perfect Lunacy :: 25.03.2007 - 30.10.2008
BH vFIN KVA vFIN TVA vKTV vKANS LT FIN EST SWE BEL RUS DK GBR MVA vMV-07 vRUSW-07 vBELW-07 vLTW-08

TULOKSIA
- Rommi: -
- Boogie: -
 
- Simo: -


TILASTOJA
- vFIN KVA 3/7
- vFIN PVA 2/7
- vFIN TVA 4/7
- vFIN AVA 0/7


   » Tulevat tähdet Elm Streetiltä
 
Saksanpaimenkoira-pentueet saavat nimeensä etuliitteen Elm's, kuten myös muun rotuisetkin. Emme nimeä kasvattejamme tavanomaisella A, B, C-tyylillä, vaan jokaisen pentueen nimissä toistuu joku teema (mitä luultavammin tietyn artistin kappaleet). Alla on listattu Elm Streetin kasvatit kautta aikojen, minkä lisäksi jokaisella pentueella on ikioma sivu, josta löytyy tarkemmat tiedot.
 
Jamiroquai-pentue
Sorrow Sky Fight 'em x Trin Taz Endless Romance
saksanpaimenkoira
0 + 3
synt. 26.08.09
 
n. Elm's Blow Your Mind
om. Mona, Elm Street
n. Elm's Just Another Story
om. smoothtar, Wreath's
n. Elm's Cosmic Girl
om. essi, Schwarm

LES-pentue
G'Team Aprillipila x Hukkaharjan Ketjureaktio
saksanpaimenkoira
1 + 2
synt. 27.03.09
yhteistyössä Lasimeren kanssa
u. BH JK1 HK3 TK2 LES Nightmare Of Elm
om. Pilvi, Dwelin's & Mona 
n. BH HK2 JK1 RH-E LES April Fools
om. Hobu & Ricea, Vaaravyöhykkeen
n. BH LES Chain Reaction
om. Dream, Kuperkeikan

The Kooks-pentue
Kingston Great Grand Deal x Joy Vision Perfect Lunacy
lk saksanseisoja
0 + 2
synt. 21.09.08
n. BH vKREW-08 Elm's Hatful Of Love
om. Susityttö, Jääkyynel 
n. BH vFIN JVA RH-F A RH-T A vLUXW-09
vGERW-09 Elm's Sofa Song
om. Spyro, Acarde

   » Kasvatusperiaatteet
 
Tärkeintä meille on kasvattaa terveitä ja hyväluonteisia koiria, joilla on potentiaalia monipuoliseen harrastuskäyttöön. Saksanpaimenkoira on aktiivinen rotu, jolle tulee tarjota tekemistä, jossa se voi hyödyntää rodulle tyypillisiä ominaisuuksiaan. Ne ovat älykkäitä, oppivaisia ja vahvaluonteisia koiria, jotka rakastavat tekemistä ja oikein motivoituneina toimivat mielellään omistajansa kanssa. Pelkän näyttävän ulkonäön perusteella saksanpaimenkoiraa ei kannata eikä saa ottaa, sillä pakettiin kuuluu myös energinen luonne ja kapasiteetti, joita on osattava hyödyntää. Elm Street ei myy pentujaan ainoastaan näyttelykäyttöön.
 
Pentueiden vanhemmat valitaan tarkoin, jotta ne täydentäisivät toisiaan mahdollisimman hyvin yhdistelmänä. Kummallakin vanhemmalla tulee olla BH-koe hyväksytysti suoritettuna, valionarvo jostain lajista, ja rodunomainen luonne ja ulkonäkö. Toki mitä enemmän tuloksia, sen parempi, mutta kisakalenterit eivät kerro kaikkea. Koska saksanpaimenkoira rotuna on virtuaalimaailmassa melko runsaslukuinen, käytämme jalostuksessa paljon evm-materiaalia. Näin takaamme sen, ettei suku yleisty liikaa, ja saamme uutta verta rotuun. Yksilöä käytetään jalostukseen maksimissaan kaksi kertaa.
 
SIJOITUSKOIRAT
Joskus saatan jättää erittäin lupaavan pennun sijoitukseen. Sijoituskoti valitaan tarkasti, sillä koiran tulee täyttää edellisessä kappaleessa esitetyt vaatimukset, ennen kuin sitä käytetään sovittuun pentueeseen. Niinpä omistajan tulee sitoutua aktiiviseen kisaukseen ja erityisen hyvään huolenpitoon. Sijoitussopimukseen kuuluu yksi pentue, jonka jälkeen koira siirtyy kokonaan omistajansa nimiin. Sijoituspentueen jälkeen omistaja saa teettää koiralla vielä yhden pentueen. Kasvattajana voin kisata sijoituskoiralla jossain lajissa, sillä teen mielelläni yhteistyötä kasvatinomistajieni kanssa. Kysy ihmeessä lisää, jos sijoituskoira Elm Streetiltä kiinnostaa! Sijoitan sekä uroksia että narttuja.
 
MYYNTIEHDOT
Toivon Elm Street-pennun olevan toivottu ja tarkoin harkittu perheenjäsen. Ethän ota koiraa vain hetken mielijohteesta! Etsin kasvateilleni koteja, joissa ne saavat riittävästi huomiota ja tekemistä. Ensisijaisesti pennut myydään koteihin, joissa niden kanssa on tavoitteita kisausuralla. Valionarvon tavoitteleminen olisi hieno juttu! Tärkeintä kuitenkin on, että kasvattini eivät vain jää unohduksiin.
Koiran sivulta tulee löytyä kasvattaja ja vanhemmat meriitteineen linkitettyinä. Kasvatilleni tulee myös kirjoittaa luonne, sekä sille pitää hankkia kuvat, ellei sillä kisata aktiivisesti käyttölajeissa. Ennen jalostuskäyttöä tai myymistä on suotavaa konsultoida minun kanssani. Minulla on myös kasvattiini etuosto-oikeus, jos aiot siitä luopua.

KASVATUS
- ES-pentueet 2 kpl
- muun rotuiset 1 kpl
- sijoituksessa 1 kpl
 
- kasvatteja yht. 8 kpl

KASVATTIMME MAAILMALLA
- "Boogie" » Elm Street
- "Roosa" » Wreath's
- "Ringa" » Schwarm
 
- "Luca" » Dwelin's
- "Tura" » Vaaravyöhykkeen
- "Keisha" » Kuperkeikan
 
- "Pulla" » Jääkyynel
- "Silli" » Acarde
 


   » Korttelin ympäri
 
Kortteleista huolimatta emme suinkaan asu betoniviidakossa, vaan voimme koiralauman kanssa kutsua kodiksemme varsin suloista ja viehättävää auringonkeltaista puutaloa, jossa on valkoiset ikkunanpielet. Talomme sijaitsee kaupungissa (vai kylässä?) X, hulppeiden niittyjen, linnunlaulun täyttämien metsien ja peilikirkkaan järven sylissä. Kumman viherpeukalo-innostuksen saatuani olen väkerrellyt puutarhan kanssa, joten keväisin ja kesäisin pihallamme kukkivat värikkäät kukat, ja omasta kasvimaasta saa niin porkkanaa kuin herneitäkin. Valitettavasti koirat ovat innokkaita auttamaan, joten tekemistä ja korjaamista löytyy aina....
 
Parinkymmenen kilometrin päässä sijaitsee hieman isompi metropoli, jonne kirmaamme jokavuotisille eläinlääkärikäynneille. Muuten viihdymme hyvin omilla kotikulmilla, koirilla on täällä paljon kavereita ja tilaa temmeltää. Vaikka asummekin kuin herran kukkarossa, pakullamme on onneksi helppo hurauttaa kisoihin ja läheiseen eläinpuotiin, jos hurjan lauman herkkuhammasta alkaa kolottaa.
 
Kasvattajana itse häärii pitkän linjan koiraharrastaja Mona Lång *käsipäivää*. Hän on kulkenut pitkän virtuaalimatkan eri rotujen parissa (ennen Elm Streetiä kasvatteja roduista pk collie, labradorinnoutaja, newfoundlandinkoira, amerikancockerspanieli), toiminut muun muassa näyttelytuomarina ja ollut koiramaailmassa kauemmin kuin jaksaa muistaa. Fossiloituminen on jo alkanut, joten hän päätti aloittaa vielä viimeisen kerran alusta uuden ja kiinnostavan rodun, rauhallisen paikkakunnan ja täydellisyyttä hipovan elämän kanssa. Mona on ehtinyt matkallaan auttaa monia koiraharrastajia (ja saanut myös itse apua muilta, kiitos heille), ja auttaa sinuakin jos vain kysyt :).
 
Talvella 2009 Elm Streetin takapihalla nousi pikkusiskokennel Devonia, jossa asuvat kaikki kuin ihmeen kaupalla minulle kertyneet ei-saksanpaimenet (lukuun ottamatta Simoa).
Devonian kautta pidän myös yhteyttä kansainvälisiin tuttaviini, siksi kennel on in English.

LINKKILISTA
- Lasimeren
- Joy Vision
- Bordersky
- WolfTame
- Davinheim & Debesis


   » Copyrights
 
Elm Street on tekijänoikeuksien suhteen puhtoinen kuin pulmunen, kaikki on joko omatekemää tai siihen on kysytty lupa. Ulkoasu on suunniteltu ja toteutettu omin pikku kätösin (Paint Shop Pro X), ethän toki halua työtämme turmella ja sitä väärinkäyttää? Kaikki ulkoasun kuvat (kyllä, koskee myös koristekuvia) ovat kennel Margmanin omaisuutta. Minulla on ollut lupa käyttää ko. kennelin kuvia vuodesta kasettinauhuri (2005), joten toivon ettet mene kysymään samasta paikasta lupia, vaikka edellisessä lauseessa jopa lahjoitin sinulle linkin sinne.
 
Kaikki on ehkä helpointa koota kolmeen sanaan: älä kopioi mitään ;). Ota mieluummin yhteyttä, jos haluaisit vaikka käyttää jotain väkertämääni koodinpätkää, on nimittäin ikävää löytää jotain omatekemää jostain ihan muualta kuin pitäisi. Kiitos!
 
All of the material on this site is either copyrighted by myself or used with permission. The pictures of this lay out are borrowed from kennel Margman, thank you! I have personally designed and made the lay out with my own hands. If you have any questions, please contact me!
 
- Trin Taz Endless Romancen kuvat © Margman. Kuvissa oikeasti Margman Quicken.
   TRIN TAZ ENDLESS ROMANCE'S PHOTOS © MARGMAN. THE REAL DOG IN THE PHOTOS IS MARGMAN QUICKEN.
 
- Elm's Blow Your Mindin kuvat © Margman. Kuvissa oikeasti Margman Magic.
   ELM'S BLOW YOUR MIND'S PHOTOS © MARGMAN. THE REAL DOG IN THE PHOTOS IS MARGMAN MAGIC.
 
- Debesis Call Men kuvat © Turrella. Kuvissa oikeasti Turrella Gold Bullion.
   DEBESIS CALL ME'S PHOTOS © TURRELLA. THE REAL DOG IN THE PHOTOS IS TURRELLA GOLD BULLION.
 
 
- WolfTame's Quiet Riotin kuvat © Rudängens. Kuvissa oikeasti Rudängens Cameron.
   WOLFTAME'S QUIET RIOT'S PHOTOS © RUDÄNGENS. THE REAL DOG IN THE PHOTOS IS RUDÄNGENS CAMERON.
 
- G'Team Aprillipilan kuvat © Margman. Kuvissa oikeasti Margman Othello.
   G'TEAM APRILLIPILA'S PHOTOS © MARGMAN. THE REAL DOG IN THE PHOTOS IS MARGMAN OTHELLO.
 
- Joy Vision Take Controlin kuvat © Acewild. Kuvissa oikeasti Acewild Aka Master Spy.
   JOY VISION TAKE CONTROL'S PHOTOS © ACEWILD. THE REAL DOG IN THE PHOTOS IS ACEWILD AKA MASTER SPY.
 

kuvaluvat
- Acewild
  LK SAKSANSEISOJA
 
- Margman
  SAKSANPAIMENKOIRA
 
- Rudängens
  PK COLLIE
 
- Turrella
  AUSTRALIANKARJAKOIRA
 © Mona P. 2008-2009